018 770 8996

BioCleanz Multi Purpose Spray

BioCleanz: Rangkaian Produk Penjagaan Rumah Berasaskan Ekstrak Sea Ion
Apakah itu Ekstrak Sea Ion?
Sea Ion adalah garam laut likat yang diperoleh melalui proses pengekstrakan khas yang menghasilkan garam bermineral tinggi. Ia bebas daripada bahan-bahan pencemar seperti petrokimia, bahan pengawet, agen pembuih, pewangi dan pigmen. Siri produk penjagaan rumah BioCleanz adalah komited dalam  menjaga kesihatan sejagat dengan menawarkan produk pembersih yang bebas daripada bahan beracun, bersifat anti-bakteria serta memelihara alam sekitar.

Penemuan Sea Ion mendapat anugerah Pensijilan Eco daripada Persidangan Antarabangsa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) serta Pertubuhan Kesihatan Perikatan WFPHA 2000 yang dianggotai oleh Taiwan, Singapura, China, Hong Kong, dan Jepun yang dibentuk semenjak tahun 1995. Sea Ion juga lulus dalam pemeriksaan piawaian EU (kategori gred makanan) serta disahkan sebagai pencuci mesra alam. Penghasilan Sea Ion telah digabungkan dengan teknologi pengekstrakan mentah oleh Pejabat Penyelidikan Eropah dan Amerika Syarikat sejak tahun 1991.

Bagaimana BioCleanz dengan Ekstrak Sea Ion dapat memelihara serta memulihara alam sekitar?
Pembersih berasaskan bahan petrokimia digunakan secara meluas di seluruh dunia. Tambahan pula, ia adalah barangan keperluan yang biasa digunakan di dalam rumah. Kajian kesan jangka panjang yang dijalankan oleh Pertubuhan-pertubuhan Kesihatan Sedunia dan negara-negara maju (terutamanya Jepun) mengesahkan bahawa penggunaan bahan petrokimia dalam jangka masa panjang boleh memudaratkan alam sekitar dan juga kesihatan manusia. Dua kemudaratan utama yang dikenalpasti adalah:

1. Pencemaran alam sekitar: Disahkan bahawa lebih daripada 70% pencemaran tanah, sungai dan kemerosotan kualiti air disebabkan oleh penggunaan dan pembuangan sisa-sisa pembersih petrokimia ke dalam air. Pembuangan dan penimbunan sisa-sisa beracun dalam jangka masa panjang memburukkan lagi pencemaran alam sekitar, menjadikan persekitaran berasid dan berbau busuk serta menjadi sarang pembiakan virus dan bakteria berbahaya.

2. Mutasi gen dan DNA manusia: Bahan berasaskan petrokimia boleh mengakibatkan pelbagai penyakit kulit serta melemahkan sistem ketahanan badan.

Pembersih tiruan/sintetik yang diserap melalui kulit boleh membawa kesan yang serius seperti di bawah:

Marilah kita bertindak dengan menghentikan pencemaran yang berpunca daripada penggunaan pembersih berasaskan petrokimia. Sehubungan itu,  BioCleanz berusaha untuk menyelesaikan masalah pencemaran dan kesihatan yang berpunca daripada penggunaan pembersih berasaskan petrokimia dan juga  racun serangga.

BioCleanz dengan Ekstrak Sea Ion adalah pembersih yang mesra alam, selamat dan cekap!
Tidak kira dapur, bilik mandi, lantai, peralatan rumah serta barangan perhiasan diri, siri produk penjagaan rumah BioCleanz dengan Ekstrak Sea Ion adalah pembersih mutlak dengan formula semulajadi yang dapat memberikan kesan yang bersih, selamat dan selesa. Pilihan tepat dalam memberikan yang terbaik untuk kesihatan kanak-kanak dan juga haiwan peliharaan!

Siri produk penjagaan rumah BioCleanz dengan Ekstrak Sea Ion:

 • Tidak mengandungi bahan-bahan toksik
 • Tidak mengandungi ejen pengawet
 • Tidak mengandungi ejen pembuih yang berbahaya
 • Tiada bahan petrokimia yang memudaratkan kesihatan manusia dan alam sekitar
 • Diperbuat daripada wangian semulajadi
 • Diperbuat daripada bahan yang boleh dikitar semula dan mesra alam
 • Mempunyai ciri-ciri anti-bakteria, pembasmian kuman dan pensterilan yang hebat

Ujian mudah untuk memastikan sama ada bahan pencuci/pembersih tersebut diperbuat daripada bahan petrokimia ataupun bahan semulajadi

Anda boleh memastikannya dengan satu langkah mudah iaitu “Pembakaran”. Letakkan beberapa titis pembersih ke dalam sudu besi dan bakar sudu tersebut dengan menggunakan pemetik api. Sekiranya pencuci tersebut terbakar dan mengeluarkan bau busuk serta asap hitam ataupun terbakar secara serta-merta, maka pembersih tersebut adalah  pembersih berasaskan bahan petrokimia.

BioCleanz Multi Purpose Spray 500ml

Sangat sesuai digunakan untuk membersih serta mensterilkan bahagian-bahagian atau tempat-tempat yang sukar dibersihkan ataupun sensitif. Pelbagai kegunaan Multi Purpose Spray adalah seperti:

 • Membersih serta mengharumkan tingkap dan peralatan kayu seperti perabot
 • Membersih serta menyegarkan haiwan peliharaan
 • Membersih serta mengharumkan kawasan dalaman rumah, pejabat, bilik mandi dan ruangan lain dengan cara membasmi bau busuk
 • Menyegarkan baju, kain dan pakaian
 • Membersihkan peralatan rumah yang sukar dan sensitif seperti ketuhar dan ketuhar gelombang mikro
 • Menghalang pertumbuhan kulat yang menyebabkan bau hapak
 • Membersihkan barangan perhiasan diri seperti barangan kemas, jam tangan dan sebagainya
 • Menyegarkan serta mensterilkan kasut

Cara Penggunaan

Untuk membasmi bau busuk / hapak: Sembur pada tempat / ruang yang berbau untuk menghindarkan bau busuk.

Untuk pembersihan umum: Sembur pada tempat / barang yang perlu disterilkan / dibersihkan, kemudian lap / bilas / basuh dengan air bersuhu bilik.

Tidak Sesuai Untuk:-

1. Kereta yang dimana catnya sudah lusuh atau bahan besi yang berkarat
2. Barangan kemas palsu atau barangan perhiasan yang mudah rosak
3. Kain-kain atau baju dengan warna yang mudah dilunturkan
4. Barangan yang diperbuat dengan kulit tiruan (faux leather)